About

Here I try to publish some post about the making and playing of different wargames. Most of this will be historical based, but I dont exclude sci-fi or fantasy some time.

The name Hook and Cod, comes from the Dutch internal conflict raging during 14th and 15th century. One of the parties is called “Hoeken” (hooks) and the otherĀ  “Kabeljouwen” (cods).

3 Replies to “About”

 1. Hoi,

  Ik heb diverse vliegtuigen van tumbling Dice gekocht en vroeg mij af welke lijm je gebruikt om de magneetjes vast te zetten.
  Alvast dank voor je reactie

  Groet,

  Rick

  1. Hoi, Voor het lijmen heb ik gewoon secondenlijm gebruikt. Meestal de goedkope bij de action of supermarkt. Dit is een snelle manier van lijmen. Ik heb bij twee ijslollystockjes magneetjes gelijmd. Een voor de vliegtuigen en een voor de bases. Dit is om alle noord- en zuidpolen dezelfde richting te geven. Hier doe ik een stapeltje magneetjes op. Druppel lijm om het vliegtuig, en even tegel elkaar houden. Zelf heb ik het nog zonder activator gedaan. Dan moet je wel 30 seconden wachten voor elk vliegtuig. Met een activator zal het sneller kunnen.
   Secondenlijm is wel bros. Dus als een vliegtuig valt dan schiet het soms wel los. Ik heb er over gedacht om epoxy te gebruiken om het te verstevigen. Maar tot nu toe vind ik het prima af en toe iets te repareren.
   Wel heb ik bij vliegtuigen een klein stukje vlak gevijld om meer lijm oppervlakte te hebben. De meeste vliegtuigen hebben een te ronde romp.
   Succes!

   1. Hoi,

    Super dat je zo snel reageert. :-). Ik heb het geprobeerd met Colle21 (een vloeibare contactlijm die ik mede gebruik voor 1/35 modelbouw) maar dat liet vrij snel los.
    Zal het gaan proberen met een andere dikkere variant.

    Ik ga de miniaturen met name gebruiken voor een aantal solo-bordspellen van DVG (Zero Leader, Corsair Leader , Phantom leader, etc) en een RAF-spel. Dat brengt het spel wat meer tot leven.

    ….Is wel verslavend om “meer” te kopen , supergaaf die 1/600 mini’s…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *